40+ og uden børn


Måske sidder du og læser dette indlæg, på en dejlig, solskinsfyldt dag i april og mærker, at foråret endelig er på vej. Du kan mærke det spirende liv omkring dig, og tænker måske lidt på det der med at få børn.

Hvis du er omkring 40 år, og endnu ikke har fået børn, så er det nu, du skal til at beslutte, om du vil være mor på et tidspunkt i dit liv.

Det at få børn, er som at starte på en ny og spændende rejse, hvor vejen er lang og fuld af overraskelser og omveje. Der vil være mange smukke dage med ro og harmoni, men du vil ikke kunne komme udenom regn og stormvejr.

Hvis du sidder med den slags tanker, så kan du prøve at reflektere lidt over, hvorfor du gerne vil have børn.

 • Er det fordi, du mener, at det er meningen med livet?
 • Er det fordi, du dybest set ønsker at glæde dine forældre?
 • Er det for at føle, at du ikke kun har levet for dig selv?
 • Er det for at booste det faldende børnetal?
 • Har du en forventning om, at du vil opleve den ultimative kærlighed ved at få børn?
 • Ønsker du at få børn, for at have nogle at videregive alle dine erfaringer eller oplevelser til.
 • Er det fordi du er lidt bange for, at blive helt alene i verden, når du engang er blevet ældre.
 • Eller er det bare FORDI.

Alle disse tanker vil være af egoistisk karakter. Men hvis du på et tidspunkt får børn, vil det hele ikke længere handle om dig. Så vil du sandsynligvis blive mere optaget af, hvad du kan gøre for dit barn, frem for hvad det vil give dig. Du vil også opleve, at blive udfordret på nye måder, og du vil lære dig selv, din partner og dine egne forældre at kende på en ny måde.

Har du lyst til at dele dine tanker med andre som dig, så skriv en mail eller en kommentar, det er så dejligt at dele.

2 Replies to “40+ og uden børn”

 1. Det er svært at svare på hvorfor man gerne vil have børn. Jeg tror at det er noget helt fundamentalt i mennesket at ville reproducere sig. Uden den trang ville vi jo uddø. Der kan selvfølgelig også være noget kulturelt bestemt i det, man vil gerne være som de andre, men der er også noget biologisk der trækker. Bare min mening :o)

  1. Tak for dit svar Karen, det er dejligt med feedback. Jeg tror også bare, jeg fik børn, fordi jeg gerne ville, det er noget fundamentalt naturgivent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − 12 =