Boganmeldelse af: “En helt almindelig – patchwork – familie” skrevet af Sannie Terese Burén


På et tidspunkt var jeg på biblioteket for at se efter, hvad der stod på samme hylde som Mor – sidste udkald.
Der stod En helt almindelig – patchwork – familie, som var udkommet omtrent samtidig.

Forsiden

Tilbage i min teenagetid, havde jeg kendt Sannie, som jeg havde spillet i en ungdomsteatergruppe sammen med. Derfor kontaktede jeg hende og fik bogen til anmeldelse.

“En helt almindelig – patchwork – familie” handlede overhovedet ikke om at få børn som 40+, for Sannie endte med ikke at få børn selv. Hun har i stedet fået en bonus datter, og i bogen sætter Sannie spørgsmål ved hvem og hvad, der er familie.
Bogen handler i bund og grund om Sannies søgen efter sin egen biologiske familie, men hun tager også temaer op af mere almengyldig karakter. Det viser sig, at Sannie ikke har vidst, hvem hendes rigtige far var. Hun finder ham som voksen, og hun fortæller om, hvor vigtigt det har været for hende at kende sine rødder, at kende sin biologiske baggrund.
Hun har også et budskab til de kvinder, der vælger at blive gravide med ukendt donor. Sannie mener ikke, at det er det rigtige for barnet, hun kender fra sig selv, trangen til at vide hvem den biologiske far er.
Bogen er opdelt i to hoveddele.
Først Sannies gennemgang af egen familie, anden del mere reflekterende.
Jeg blev overraket over, hvor god bogen var, hvor rørende, velskrevet og hudløs ærlig den var.

Jeg vil anbefale 40+ kvinder at læse den, for den sætter spot på tanker om eksistens og familiemønstre. Og ikke mindst giver den én lyst til at komme i gang med slægtsforskning, og se hvilke hemmeligheder ens egen familie gemmer på.

Du kan læse mere om bogen på www.sannieburen.dk/enheltalmindeligpatchworkfamilie
Her er der i øvrigt også er et link til gratis download af bogen i pdf.

Hvis du selv har læst Sannies bog, og har kommentarer til den, må du meget gerne skrive en kommentar til indlægget øverst i taleboblen.

Hvis du har skrevet en bog eller har læst en ny bog som du gerne vil have mig til at anmelde, så send en mail om det til kontakt@mor40.dk.

Husk at tilmelde dig Nyhedsbrevet øverst på siden, så bliver du holdt ajour med det nyeste. Du kan til hver en tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − four =